dinsdag 9 oktober 2007

Geschiedeniswedstrijd voor jongeren van de derde graad secundair


Het Europees netwerk EUSTORY staat reeds enkele jaren in voor geschiedeniswedstrijden in verschillende Europese landen. Het netwerk verenigt organisaties die in hun eigen land historische onderzoekswedstrijden organiseren voor jongeren. Dit jaar is ook Belgiƫ aan de beurt. De EUSTORY geschiedeniswedstrijd wordt in ons land georganiseerd door het museum BELvue en het Knooppunt Democratie.
 
De bedoeling van dit wedstrijdproject is dat jongeren een andere visie ontwikkelen op het verleden. Zo kunnen bepaalde hedendaagse gebeurtenissen en situaties beter worden begrepen. Bovendien zorgt het thema van dit jaar ‘familiegeschiedenis’– dat de jongeren ook hun eigen voorgeschiedenis leren (ver)kennen en van nabij bestuderen.
 
De wedstrijd is bedoeld voor alle Belgische leerlingen van de derde graad secundair onderwijs (zowel ASO, TSO, BSO als KSO). Uiteraard zijn er ook prijzen verbonden aan deze wedstrijd. Per onderwijstype zijn er aparte prijzen voorzien, tussen 500 en 1000 euro. Een jury zal alle ingeleverde werken evalueren. Op een uitreikingceremonie zullen de gekozen werken dan bekroond worden. Bovendien krijgen de laureaten de kans om te participeren aan een aantal internationale workshops. Deze workshops gaan door tijdens de zomervakantie met de deelnemers uit andere EUSTORY landen.
Voor meer info kan u terecht op www.knooppuntdemocratie.be

Geen opmerkingen: