vrijdag 19 oktober 2007

Vlaamse Vereniging voor industriële archeologie

Cursus-module 'Inleiding tot de Industriële Archeologie' : nieuwe lessenreeks vanaf 27 oktober in LIMBURG
De introductiecursus tot de industriële archeologie die de VVIA jaarlijks ergens in Vlaanderen inricht is reeds een begrip. Hij lag aan de basis van de belangstelling van heelwat vrijwilligersen leidde tot verschillende erfgoedprojecten.
Dit jaar start een nieuwe reeks op zaterdag 27 oktober e.k. De eerste les wordt gegeven in het Nationaal Jenevermuseum in Hasselt, nadien volgen nog lessen op andere interessante plekken (o.m. in Borgloon, Beringen, Stevoort,...). Doordat de lessen in of in de buurt van industriële sites gegeven worden kan theorie gekoppeld worden aan praktijk. De lessenreeks omvat vijf zaterdagen, telkens van 10 tot ca. 18 u.
Meer informatie op de website van de VVIA (doorklikken naar 'Cursusmodule Inleiding tot de Industriële Archeologie')

Tweede Europees Contactweekend Industrieel en Technisch Erfgoed: 25-27 mei e.k. in Kortrijk en Zwevegem
Na een eerste succesvolle bijeenkomst, waar vertegenwoordigers van verenigingen en organisaties uit 11 Europese landen aan deelnamen, wordt door E-FAITH een tweede bijeenkomst gepland tijdens het weekend van 16-18 november e.k. De plaats Ze vindt nu plaats (Kortrijk en Zwevegem) met op vrijdagavond een informele welkomstavond in het Nationaal Vlasmuseum, en de congreswerkzaamheden en het voorstellen van projecten op zaterdag in Zwevegem. Op zondag wordt aan de deelnemers een uitstap naar industriële sites in de omgeving aangeboden - waaraan ook alle VVIA-leden kunnen deelnemen.
Het is een ideale gelegenheid om in contact te treden met collega's van over de grens. Er zijn nu al inschrijvingen uit België (vooral Wallonië), Frankrijk, Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Griekenland, Turkije en Israel.
Meer informatie en inschrijvingsformulieren zijn beschikbaar op de website van E-FAITH: www.e-faith.org

Geen opmerkingen: