zaterdag 29 september 2007

Het tijdschrift Hermes van de VVLG


Hermes: waarom ?

Hermes is het eigen informatieblad van de VVLG, een vereniging die de belangen behartigt van het vak geschiedenis in alle onderwijsvormen van het SO.

Hermes zorgt ervoor dat de geschiedenis leraren gesteund en geïnformeerd worden. Het houdt hen op de hoogte van alle evoluties binnen en rond het vak en als didactisch tijdschrift richt het zich tot geschiedenis leerkrachten uit alle netten,graden en studiedomeinen (ook PAV, cultuurwetenschappen en vrije ruimte).

Hermes laat bij voorkeur personen aan het woord die zelf op de werkvloer staan, de noden kennen, hieraan proberen te verhelpen en weten wat concreet haalbaar is.

In elk nummer worden uitgewerkte lesvoorbereidingen gepubliceerd en worden er concrete suggesties gedaan voor de realisatie van eindtemen en leerplandoelstellingen, wat door de doorlichtingscommissie op prijs wordt gesteld.

Ook studenten in opleiding krijgen in Hermes ruimte om hun eigen creatieve verwerking van lesonderwerpen en van mediagebruik te demonstreren en dit wordt niet alleen gewaardeerd door beginnen leerkrachten maar werkt ook inspirerend voor doorgewinterde leerkrachten met een open geest.

Geen opmerkingen: